My Little Bunny accessoires bestaan ​​uit 100% natuurlijke materialen die met liefde en zorg voor kinderen handgemaakt zijn. Als moeder van twee weet ik hoe belangrijk het is dat producten die zijn ontworpen voor kinderen zacht, duurzaam en mooi zijn met hun kleuren en ontwerpen.
Het merk My Little Bunny maakt gebruik van biologisch katoen en merinowol. Egyptisch katoen is een van de absoluut meest exclusieve katoensoorten, omdat het biologisch en vegan is. Mede hierdoor heeft het katoen een GOTS-keurmerk gekregen. Dit keurmerk houdt onder meer in dat het garen met respect voor mens en milieu zijn geproduceerd, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest, etc. Daarnaast wordt het katoen met de hand geplukt, wat ervoor zorgt dat de vezels intact blijven. De GOTS-certificering is een internationaal erkende norm, die wordt gebruikt voor de milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productie van biologisch textiel. Dit stelt hoge eisen aan alle schakels van de keten, van oogst tot product.
Merinowol is een geweldige vezel om je warm te houden, helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur in de winter en is volledig jeukvrij. Dit betekent dat het ook gedragen kan worden door mensen met een gevoelige huid, waaronder kinderen. Het is superwash behandeld en kan in de machine gewassen worden op 30°C, dus het is gemakkelijk te onderhouden. De wol heeft een Oeko-Tex certificering, een internationaal synoniem voor verantwoorde textielproductie zonder schadelijke stoffen.